Αναγνώστες

Mακρακώμης Λόγος Νέα

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

Χώρα - Ειδήσεις Google

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κατεβαίνεις στις εκλογές; Πλήρωνε


Κατεβαίνεις στις εκλογές; Πλήρωνε – Δείτε τις οικονομικές υποχρεώσεις των υποψηφίων

ekloges-570
Η υποψηφιότητα στις εκλογές εκτός από τις υποχρεωτικές ομιλίες και την εκστρατεία στο δήμο ή την περιφέρεια που κατεβαίνει ο εκάστοτε υποψήφιος φέρουν και οικονομικές υποχρεώσεις όσων θα ριχτούν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εκτός από την κατάθεση πιστοποιητικού εγγράφου του δήμου όπου διαμένει ο εκάστοτε υποψήφιος/α και υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρεται ρητά ότι δεν στερείται κανενός πολιτικού δικαιώματος, στις υποχρεώσεις των υποψηφίων περιλαμβάνεται και η καταβολή παράβολου από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας. Για τις δημοτικές εκλογές, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οφείλει να καταθέσει αντίστοιχα, το ποσό των 100 ευρώ, 50 ευρώ και 50 ευρώ. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να αλλάξουν.
Δαπάνες εκστρατείας:
Τα παράβολα και το τύπωμα των ψηφοδελτίων δεν περιλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες κάθε συνδυασμού, οι οποίες έχουν οριστεί με τον Καλλικράτη ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε δήμου και της κάθε περιφέρειας. Ο κάθε υποψήφιος σύμβουλος σε όλους τους δήμους μπορεί να δαπανήσει ως 3.500 ευρώ. Στις περιφέρειες 13.500 ευρώ στην Αττική. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για έναν συνδυασμό που κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων συμβούλων του. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για ένα συνδυασμό που κατεβαίνει στους δήμους, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, αλλά προβλέπονται και προσαυξήσεις της τάξης από 20%, 50% μέχρι και 75%, οι οποίες ορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών του εκάστοτε δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κάστρα Ελλάδας

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget